Bibliotek

Blåsorkestern – 40 år i politikens och musikens tjänst

Blåsorkestern – 40 år i politikens och musikens tjänst

Upphov: red.: Hans Jeleby, Karin Spinetti, Thomas Svensson, Cecilia Torudd

Utgivare/År: Stockholm : Röda Rummet, 2016

ISBN: 978-91-983283-1-8
Sidor: 160 sidor
Ämnen: Kultur, Sånger, Vänsterpartiet

”Blåsorkestern är en amatörorkester med ”hjärtat till vänster”. Vi spelar till exempel på Första maj, på Vänsterpartiets appel- och valmöten, men gärna och ofta även i politiskt oberoende sammanhang. Det kan vara möten och konferenser med freds/miljö/jämlikhets/solidaritetsteman och liknande. Orkestern gör också spännande projekt i samarbete med professionella kompositörer, musiker, sångare, författare, skådespelare och andra artister.

Orkestern har nu funnits i 40 år, och vi firar det bland annat genom att göra den här boken. Läs boken! Om du efteråt känner dig lockad att spela, har tutat i någon lur någon gång och kan läsa noter hjälpligt, är du varmt välkommen att spela med oss i Blåsorkestern!”

Kopiera länk