Bibliotek

För deras segrar och deras tårar – Kvinnor under apartheid i Sydafrika / Hilda Bernstein

För deras segrar och deras tårar – Kvinnor under apartheid i Sydafrika

Upphov: Hilda Bernstein ; övers.: Lena Israelsson och Paul Sandison

Utgivare/År: Stockholm : Barrikaden, 1978

ISBN: 91-85328-28-6

Sidor: 115 sidor

Ämnen: Afrika, Feminism, Rasism

”Hilda Bernstein visar på de förödande effekter som apartheidsystemet har på kvinnornas liv och arbete I ett land där kvinnor, barn och åldringar betraktas som »överflödiga bihang« och »icke-produktiva enheter«. När hon skildrar den afrikanska kvinnans liv, som är ett resultat av ras-, klass- och könsförtryck, avslöjar hon samtidigt omfattningen av hela apartheidsystemet. Boken är försedd med diskussionsfrågor efter varje kapitel och kan med fördel användas i studiecirklar.”

Kopiera länk