Bibliotek

Marx’ och Engels’ samhällsvetenskapliga metod / John M. Somerville

Marx’ och Engels’ samhällsvetenskapliga metod

Upphov: John M. Somerville ; efterskrift: Bo Gustafsson ; övers.: Monica Andersson

Utgivare/År: Stockholm : Gidlund, 1974

ISBN: 91-7021-024-1

Sidor: 129 sidor

Ämnen: Historia, Marxism, Samhällsliv

”Behovet av en elementär itroduktion i Marx’ och Engels’ samhällsvetenskapliga metod är stort. Den amerikanske filosofen John M Somervilles bok fyller detta behov. Han utgår hela tiden från vad Marx och Engels själva faktiskt skrivit och förklarar på ett enkelt sätt innebörden av det metodiska tillvägagångssätt Marx och Engels tillämpar. Boken borde komma särskilt väl till pass i undervisningen i de samhällsvetenskapliga ämnena vid universitet och högskolor.”

Kopiera länk