Bibliotek

Sosialismens utvikling fra utopi til vitenskap / Friedrich Engels

Sosialismens utvikling fra utopi til vitenskap

Upphov: Friedrich Engels

Utgivare/År: Oslo : Ny dag, 1970

ISBN: Saknas

Sidor: 102 sidor

Ämnen: Filosofi, Marxism

”Flere av marxismens viktige klassiske verker ble til under et tvingende nødvendig erbeid med å klare opp i bestemte samfunnssituasjoner som arbeiderbevegelsen befant seg i. Noen vil kanskje synes det er merkelig at nettopp denne situasjonsbundetheten hever dem langt over den tids aktualitet og gir dem gyldighet for dagen i dag. Men slik er det. Det gjelder også dette vesle, men meget viktige verk av Engels. Mesterlig konsentrert, men likevel levende og pointrikt og i fin polemisk form gir Engels her et eksposé over alle sider ved den dialektiske og historiske materialisme – historieoppfatningen, filosofien, den politiske økonomi og den politiske arbeiderbevegelsen. Det trer overbevisende fram hvor viktig det er å finslipe den vitenskapelige sosialisme mot alle falske historiske fortolkninger og alle forsøk på fordreininger av revolusjonær sosialistisk politikk. «Den som beskjeftiger seg noenlunde inngående med den moderne sosialismen, trenger også å kjenne til hvilke standpunkter i bevegelsen som alt er overvunnet», sier Engels. En vesentlig påminnelse for dagen i dag.”

Kopiera länk