Bibliotek

Verker i utvalg 2 – Skrifter om den materialistiske historieoppfatning / Karl Marx

Verker i utvalg 2 – Skrifter om den materialistiske historieoppfatning

Upphov: Karl Marx ; red.: Jon Elster, Einhart Lorenz

Utgivare/År: Oslo : Pax, 1970

ISBN: 8253002599

Sidor: 255 sidor

Ämnen: Filosofi, Marxism

”Hva mente egentlig Karl Marx – om historien, klassekampen, kapitalen og det klasseløse samfunn? Ingen annen tenker har øvd en så stor innflytelse på utviklingen de siste hundre år. I dag lever over en tredjedel av menneskeheten i samfunn som offisielt hyller marxismen. Og Marx er fremdeles det sentrale utgangspunkt i enhver sosialistisk debatt. Men de bilde vi får, er ofte sterkt fortegnet. Sekundærlitteraturen blomstrer, og Marx er gjennom tidene blitt tatt til inntekt for mange tvilsomme handlinger. PAX har villet presentere Marx gjennom hans egne arbeider. ”Verker i utvalg” blir på i alt syv bind, og dermed den største billigutgave av Marx’ skrifter som hittil har sett dagens lys i noe vest-europeisk land. De forskjellige bind er forsynt med en bred innledning, oversettelsene gitt en enkel, moderne språkdrakt – og serien er således ypperlig egnet både til selvstudium og studiesirkler.”

Kopiera länk