Bibliotek

Stoppa kärnkraften nu! / Arnold Jeppsson, Gunnar Wall

Stoppa kärnkraften NU!

Upphov: Arnold Jeppsson, Gunnar Wall

Utgivare/År: Stockholm : Röda rummet, 1979

ISBN: 91-7362-061-0

Sidor: 43 sidor

Ämnen: Broschyrer, Krig och fred, Kärnkraft

”Kärnkraften är ren, säker och räcker hur länge som helst. Det budskapet spreds över världen för 25 år sedan — och det gick hem, inte minst i Sverige. Det var lögn från början till slut. Bakom denna väldiga PR-kampanj låg den amerikanska regeringen under president Eisenhower. Motivet: att dra bort blickarna från det verkliga syftet med satsningen på kärnkraften — krigsrustningarna. Det mesta av forskrningen kring kärnkraften har haft ett syfte — att framställa dödliga vapen. Kärnkraften är inte och kommer aldrig att bli ett alternativ som fredlig energikälla. Varje led av hanteringen innebär faror för människor. Sammantaget blir det en oöverskådlig härva av risker av en sådan omfattning att mänsklighetens framtid hotas. Hur kunde det bli så här? Och vad ska vi göra åt det? De frågorna diskuterar Arnold Jeppsson och Gunnar Wall i den här skriften.”

Kopiera länk