Bibliotek

Kunskapens frukt / Liv Strömquist

Kunskapens frukt

Upphov: Liv Strömquist

Utgivare/År: Stockholm : Ordfront Galago, 2014

ISBN: 978-91-7037-804-1

Sidor: 139 sidor

Ämnen: Feminism, Historia, Samhällsliv, Serier

”Liv Strömquists nya seriealbum Kunskapens frukt handlar om det som brukar kallas för ”det kvinnliga könsorganet”. Vad är det för något? Och varför har mänskligheten ett så extremt osoft, borderlineartat love-or-hate-relationship med just denna mänskliga kroppsdel? I en brokig mosaik bestående av gamla greker, stenålderskvinnor, Sigmund Freud, cornflakes, Dogge Doggelito, biologiböcker och Stig Larsson försöker Liv Strömquist knåpa ihop en bild av det organ som Gustave Coubert kallade ”Världens ursprung”. Albumet innehåller också den fullständiga, 40 sidor långa mens-serien ”Blood Mountain”, som var utångspunkt för Liv Strömquists sommarprat i P1.”

Kopiera länk