Bibliotek

Sprängkraft – Systerskap för förändring

Sprängkraft – Systerskap för förändring: En bok om Ung Vänsters feministiska arbete på 00-talet

Upphov: red.: Tove Liljeholm ; Ida Gabrielsson, Jenny Lindahl Persson, Amanda Kappelmark, Elisabeth Biström …

Utgivare/År: Stockholm : Nixon, 2011

ISBN: 978-91-979658-0-4

Sidor: 153 sidor

Ämnen: Feminism, Organisering, Samhällsliv, Ung Vänster

”I Sprängkraft skriver 19 skribenter om milstolpar i Ung Vänsters feministiska arbete. Om hur det gick till när vi fick ett feministiskt program. Om aktioner och kampanjer som har satt tjejers villkor på dagordningen. Om hur några tjejer i Ung Vänster drog igång arbetet med feministiskt självförsvar och om hur det idag är norsk regeringspolitik. Om hur vårt förbund präglas av könsmaktsordningen, men också om hur vi har kunnat skapa ett andrum för de tjejer och killar som tillsammans bildar Ung Vänster. Tillsammans genom kollektiva gärningar har förbundets feministiska utveckling växt fram. Nu och genom historien. Det här är en bok om att flytta gränser, trycka på och spränga murar – den sprängkraft som feminism och systerskap har och som har gjort oss till det förbund vi är på 2010-talet.” Medverkande: Seluah Alsaati, Elisabeth Biström, Tora Breitholtz, Karina Bråth, Emelie Christianzen, Rossana Dinamarca, Elin Engström, Ida Gabrielsson, Anneli Johansson Eik, Amanda Kappelmark, Pernilla Karlsson, Sofie Laestander, Louise Larsson, Tove Liljeholm, Jenny Lindahl Persson, Clara Lindblom, Emma Makkonen, Alice Mjöhagen, Mattias Morén, Sofie Adamsson, Torun Carrfors, Hanna Cederin, Felicia Ohly, Tove Ovsiannikov, Ana Rubin

Kopiera länk