artikel

Gammal hederlig arbetarmoral

Ett ord i rättan tid från regeringen mot fiffel och fusk.

Den senaste i den långa raden av skandaler bland sossepampar var den med Ola som raskt hade fixat dubbla löner. Med nästan en miljon av andras fackföreningsavgifter hade han rustat en lägenhet åt sonen, en lägenhet som grabben fått på ett regelvidrigt sätt.

Det gick en liten tid men sedan tog socialdemokratiske finansministern Per Nuder bladet från munnen och gick till storms mot fusket. De som fuskar är inte många, men de måste sättas åt, tyckte han. Det handlar om att rädda förtroendet för systemet, det handlar om principer och om god arbetarmoral!

Jo, så föll orden, men inte var det myglet och korruptionen bland de sina Nuder ville åt. Målet för hans attack var de som snor åt sig för mycket socialhjälp.

Artikeln publicerad av

Åke Eriksson, v

Nacka

Kopiera länk