Hjälp oss vinna valet! Donera till valfonden: PG-79 39 63-0

Idrott=Kultur?

Saltsjöbadens IF får snart monopol på all verksamhet i Fisksätra.

 Saltsjöbadens IF, startar snart boxning i supermarkets fd lokaler i Fisksätra centrum.Det är absolut inte fel,då ungdomarna visat genom enkätundersökningar att det är en aktivitet som de anser vara trevligt.Det är
utmärkt att en idrottsförening tar initiativ till satsningar i området,men man skall komma ihåg att SIF också får bidrag från kommunen(Skattebetalarna)Det är mycket pengar och det är många som söker bidrag både från kulturnämnden föreningsstödsnämnden och områdesnämnden.Då det gäller idrott,är det kanske inte det man först tänker är "Kultur".I Fisksätra är det många projekt som kommer i skymmundan såsom testa instrument,spela trumma,rytmik teater,dans,kurser i hantverk både praktiskt och teoretiska aktiviteter,det anser jag är kultur.Därför är det återigen på sin plats att puffa
för att ett Folkets hus, allaktivitetshus,kulturhus,mångfalldshus,medborgarhus,regnbågshus,arenavärldenhus m.m.Borgarna har i sin investeringsbudget en något kryptisk formulering som de kallar "Social kapital"Det kanske är pengar till något lovvärt inom Fisksätra kulturen.Man måste se att det finns en mängd människor som vill utöva något annat än idrott på sin fritid,kan man tillfredställa det stora flertalet höjer man definitivt kvaliten där man bor,trivseln ökar och man får ökad förståelse för sin roll i sitt område,våran kommundel lever,det ser vi ju när den internationella festen går av stapeln,men det är ju fler årstider,så mer kultur till folket,fixka lokaler och finansiering "NU".

Artikeln publicerades av

Arne Arenteg

Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
 • karlmarx friedrichengels
 • Vi ses vl p lrdag p Internationella festen i Fiskis?
 • Elisabeth vr avgende representant i kommunens ldrenmnd p utfrgning hos
 • 1 maj 2018 var s jkla fint! Perfekt pepp nu
 • Samlas med oss i Orminge infr 1 majtget p Medis!
 • Danne vr representant bland kommunens revisorer berttar hur kommunens arbete
 • Vr glada grupp av frtroendevalda i kommunens nmnder ses och
 • Vi har satt ihop en kommunikationsgrupp som ska arbeta med
 • Vi r p plats p Valskolan Vnsterpartiets storsatsning fr
 • Avslutningen av landstingskonferensen med Internationalen nu har Vnsterpartiet ett nytt
 • Ramzi och Amanda tv av Vra ombud p landstingslistans konferens
 • Konferensen fr landstingspolitiska programmet r ppnat! Vi i Nacka r
 • Frorten Mot Vld r p plats p Landstingskonferensen och pratar
 • Vi r p plats p Landstingskonferensen som just nu hlls
 • Insndare i veckans NackaVrmd Posten om Alliansens jmlikhetsfientliga kultur och
 • Fatemeh Khavari fatemekhavari79 talesperson fr ungisverigenu talade p Vnsterpartiets kongress
 • NoStranger
 • gonblicksbild i en av pauserna p rsmtet i sndags Mycket
 • Igr rstade de andra partierna ner Vnsterpartiets frslag om lgre
 • Vr gruppledare Rolf Wasteson talar i kommunfullmktige om hur bra