Idrott=Kultur?

Saltsjöbadens IF får snart monopol på all verksamhet i Fisksätra.

 Saltsjöbadens IF, startar snart boxning i supermarkets fd lokaler i Fisksätra centrum.Det är absolut inte fel,då ungdomarna visat genom enkätundersökningar att det är en aktivitet som de anser vara trevligt.Det är
utmärkt att en idrottsförening tar initiativ till satsningar i området,men man skall komma ihåg att SIF också får bidrag från kommunen(Skattebetalarna)Det är mycket pengar och det är många som söker bidrag både från kulturnämnden föreningsstödsnämnden och områdesnämnden.Då det gäller idrott,är det kanske inte det man först tänker är "Kultur".I Fisksätra är det många projekt som kommer i skymmundan såsom testa instrument,spela trumma,rytmik teater,dans,kurser i hantverk både praktiskt och teoretiska aktiviteter,det anser jag är kultur.Därför är det återigen på sin plats att puffa
för att ett Folkets hus, allaktivitetshus,kulturhus,mångfalldshus,medborgarhus,regnbågshus,arenavärldenhus m.m.Borgarna har i sin investeringsbudget en något kryptisk formulering som de kallar "Social kapital"Det kanske är pengar till något lovvärt inom Fisksätra kulturen.Man måste se att det finns en mängd människor som vill utöva något annat än idrott på sin fritid,kan man tillfredställa det stora flertalet höjer man definitivt kvaliten där man bor,trivseln ökar och man får ökad förståelse för sin roll i sitt område,våran kommundel lever,det ser vi ju när den internationella festen går av stapeln,men det är ju fler årstider,så mer kultur till folket,fixka lokaler och finansiering "NU".

Artikeln publicerades av

Arne Arenteg

Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
 • Fyra lokalfreningar i samlad trupp p Syninge kursgrd Nacka Vrmd
 • Vr delegation p Storstockholms valkongress! Idag beslutas vilka som str
 • Dagens bsta replik! vrturnu Repost vansterpartieteskilstuna getrepost
 • Tyvrr mste kvllens kaf stllas in pga ofrutsedda hndelser Vi
 • Medlemsmte med Ali Esbati som berttade om Vnsterpartiets budgetsatsningar Hur
 • Vi bjuder p fika och pratar om framtiden! Kaf Papa
 • Inspelningar frn tio utvalda seminarier frn rets Vnsterdagarna finns nu
 • V Nacka p plats p Vnsterdagarna i Malm Aron Etzler
 • Vnsterdagarna r i full gng flj vad som hnder p
 • Filosofen och frfattaren Torbjrn Tnnsj var med oss p vr
 • Repost vansterpartiethbg getrepost