Hjälp oss vinna valet! Donera till valfonden: PG-79 39 63-0

Earth Hour – inget för Nacka?

Nackas politiska majoritet säger sig värna miljön. Dessvärre är det mycket prat men ingen handling. Man har till exempel valt att inte delta i den världsomspännande manifestationen Earth Hour.

  

Lördagen den 28 mars 2009 uppmärksammas klimatfrågan på wwf:s initiativ på många platser på jordklotet. Under en timme – Earth Hour, 20.30-21.30 – släcks ljusen på ett stort antal kända byggnader i Stockholm som exempelvis Globen, Centralstationen, Drottningholms slott, Gröna Lund, IKEA och DN-huset. Många kommuner har valt att vara med, till exempel Värmdö, Haninge, Huddinge och Botkyrka liksom många världsstäder som Peking, London och Sydney. Dock inte Nacka. Kanske spelar det inte så stor roll för klimatet om man släcker en massa "onödiga" lampor i en timme – det är manifestationen som är det viktiga. Alltså att man visar att engagemanget för miljön och klimatet inte bara är tomt prat utan att man också är beredd att GÖRA något.

I Nacka har frågan behandlats med anledning av ett medborgarförslag – den borgerliga majoriteten avsåg troligen att försöka tiga ihjäl händelsen. De vill annars gärna framhålla sin omsorg om miljön men så fort det handlar om att agera tycks man drabbas av förlamning. Men så kom det ett förslag från annat håll. När vi inom den politiska oppositionen kommer med olika förslag är vi vana vid att majoriteten letar argument emot istället för att överväga om det är ett bra förslag. Man kunde hoppas att det vore annorlunda när det är "opolitiska" medborgare som står bakom förslagen men så verkar det inte vara. Majoriteten valde att avslå med motiveringen att man inte vill tvinga någon att arbeta över på lördagen för att släcka och tända ljusen på t ex vattentornet i Nacka strand. Mycket sämre skäl går knappast att hitta! Det finns säkert människor som är engagerade och gärna skulle ställa upp för den goda sakens skull! Dessutom har den borgerliga majoriteten i andra sammanhang (exempelvis vårdföretaget Curanda) inte brytt sig om att människor haft orimliga arbetstider eller nekats kollektivavtal. Och då har det inte handlat om en enstaka global manifestation utan om återkommande övertidsarbete. Om man ska bli det minsta trovärdig när det gäller engagemang för miljön och klimatet så är det minsta man kan göra att ställa upp för manifestationer som Earth Hour.

Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
 • karlmarx friedrichengels
 • Vi ses vl p lrdag p Internationella festen i Fiskis?
 • Elisabeth vr avgende representant i kommunens ldrenmnd p utfrgning hos
 • 1 maj 2018 var s jkla fint! Perfekt pepp nu
 • Samlas med oss i Orminge infr 1 majtget p Medis!
 • Danne vr representant bland kommunens revisorer berttar hur kommunens arbete
 • Vr glada grupp av frtroendevalda i kommunens nmnder ses och
 • Vi har satt ihop en kommunikationsgrupp som ska arbeta med
 • Vi r p plats p Valskolan Vnsterpartiets storsatsning fr
 • Avslutningen av landstingskonferensen med Internationalen nu har Vnsterpartiet ett nytt
 • Ramzi och Amanda tv av Vra ombud p landstingslistans konferens
 • Konferensen fr landstingspolitiska programmet r ppnat! Vi i Nacka r
 • Frorten Mot Vld r p plats p Landstingskonferensen och pratar
 • Vi r p plats p Landstingskonferensen som just nu hlls
 • Insndare i veckans NackaVrmd Posten om Alliansens jmlikhetsfientliga kultur och
 • Fatemeh Khavari fatemekhavari79 talesperson fr ungisverigenu talade p Vnsterpartiets kongress
 • NoStranger
 • gonblicksbild i en av pauserna p rsmtet i sndags Mycket
 • Igr rstade de andra partierna ner Vnsterpartiets frslag om lgre
 • Vr gruppledare Rolf Wasteson talar i kommunfullmktige om hur bra