Bibliotek

Kvinnomakt – Könsroller i tropikerna / Signe Höjer

Kvinnomakt – Könsroller i tropikerna: Rester av matriarkat i Asien och Afrika

Upphov: Signe Höjer

Utgivare/År: Stockholm : LT, 1970

ISBN: Saknas

Sidor: 219 sidor

Ämnen: Afrika, Asien, Feminism, Globala syd Samhällsliv

”Om könsroller och om moderns plats och inflytande i samhälle och familj är debatten livlig i Västerlandet. Sällan har man i den diskussionen hänvisat till kvinnornas ställning i mer avlägsna länder. De rapporter om samhällen i Asien och Afrika, där man ännu kan hitta rester av äldre matriarkat, som Signe Höjer ger i denna bok är därför viktiga dokument. Har vi inte något att lära här? frågar hon. Av storfamiljerna på de indiska taravaderna, av Burmakvinnorna som hade rösträtt före kvinnorna i både England och Sverige, av Ghanas självständiga och driftiga affärskvinnor och av de revolterande flickorna i Bukoba.”

Kopiera länk