Bibliotek

Sofia Z-4515 / Gunilla Lundgren, Sofia Taikon, Amanda Eriksson

Sofia Z-4515

Upphov: text: Gunilla Lundgren i samarbete med Sofia Taikon ; bild: Amanda Eriksson

Utgivare/År: Nesoddtangen : Folk är folk, 2014

ISBN: 978-82-303-2847-7

Sidor: 41 sidor

Ämnen: Fascism, Rasism, Serier

””Tyvärr är världen varken rättvis eller god”, säger Sofia, ”men det finns goda och rättvisa människor. Det finns människor som inte går med på att plåga andra även om de själva blir hotade. De kanske inte har någon makt men de är ändå modiga. Det är tack vare dem som jag lever.” Sofia var bara åtta år när hela familjen blev tillfångatagen av nazisterna. Fem år senare satt hon på en vit buss till Sverige som den enda överlevande. Först 60 år senare berättar hon sin dramatiska och rörande historia till författaren Gunilla Lundgren och serieskaparen Amanda Eriksson.”

Kopiera länk