artikel

Bygg bort segregationen i Nacka!

Varför bor familjen Guldhjelm på två personer i en sjurumsvilla i Saltsjöbaden när familjen Ahmad bor sju personer i en etta i Fisksätra?

Det är inte enbart för att Guldhjelm har högre inkomst. Ahmads har gång på gång försökt få tag på något större utan att lyckas, Ahmads har inte 3 miljoner i banken som han kan köpa större bostad för. Detta är diskriminering och måste stoppas – bostad är en rättighet för alla och inte endast för de som har råd att köpa bostad för flera miljoner!

Därför kräver vänsterpartiet, i en nationella kampanj, att man bygger 20.000 nya hyresrätter i år. I Nacka vill vi bygga 800 hyresrätter under de närmaste 3 åren. Dessa nya bostäder ska inte ligga i de redan trånga och medslitna höghusmråden som tex Fisksätra. Bygg på tomten mellan villorna i Saltsjöbaden! Där finns utrymme och grönska som barnen behöver. På så sätt kan vi även bryta segregrationen i "vita överklassområden" i Nacka!
Vänsterpartiet kräver att Nacka ska sluta sälja ut kommunal mark. Vi kräver att Nacka ska inrätta ett kommunalt bosdtasbolag och en bosdtadsförmedlning.

Dags att bryta segregationen i vår kommun, Guldhjelm och Ahmad ska bli grannar!

Artikeln publicerad av

Hediye Güzel, v

Nacka

Kopiera länk