Pressmeddelande

Öppenhet om skolorna i Fisksätra!

Vänsterpartiet har blivit kontaktade av undrande föräldrar i Fisksätra. Den information som kommit ut om att ställa sig i kö till den framtida Victor Rydbergskolan är bristfällig. De vet inte vad den förfrågan de har fått om de vill att deras barn ska gå i skolan innebär.

– När vi har frågat tjänstemän på kommunen om hur det förhåller sig får vi svaret att kommunen inte har någon skyldighet att informera om läget, säger Amanda Sandholm som är ledamot i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet Nacka. – Med tanke på hur dåligt man kommunicerade med föräldrar och elever i Fisksätra under förra året så borde man från den borgerliga majoriteten vara mån om att ge kontinuerlig information oavsett vad man måste.

Vänsterpartiet i Nacka har länge varnat för att urholkningen av den kommunala skolan och övrig välfärd i Fisksätra kan leda till gentrifiering. – När vi får privata lösningar istället för de offentliga så ökar trycket på att ha mer ”lönsamma” boende som ”kunder”. Därför är det viktigt att Fisksätraelever kan få full tillgång att söka sig till den framtida Victor Rydbergsskolan, säger Amanda Sandholm.

– Vi kräver att man utvecklar en informationsstrategi för hur skolsituationen i Fisksätra ser ut så att föräldrar och elever med god framförhållning kan planera elevernas skolgång, säger Amanda Sandholm.

 

Amanda Sandholm, ledamot i kommunfullmäktige och ordförande i Vänsterpartiet Nacka

Kopiera länk