Pressmeddelande

Förstör inte Fisksätra – Skapa kommunalt bostadsbolag!

Måndag 18 maj röstade den borgerliga alliansen i Nacka kommunfullmäktige igenom en ny plan för byggnation i Fisksätra. Den borgerliga majoriteten beslutade att anta planer för Fisksätras förtätning som är mest lönsamma för fastighetsbolagen.

Fisksätra är redan väldigt tättbebyggt. Det är inte fel att komplettera med nya bostäder men det måste ske så att det upplevs som något positivt för de som redan bor där. Dåliga kommunikationsvägar i området, öppenheten och den fina utsikten mot vattnet byggs igen samt att ytor som idag används av de boende för odling m.m. försvinner – det är några brister i planen. Detta har påpekats av Vänsterpartiet, tillsammans med övriga oppositionen. Vi saknade också tillräckliga lokaler för kultur och fritid.

Många Fisksätrabor har engagerat sig och lämnat synpunkter på hur Fisksätra bör utvecklas. Men när det inte har skett inom ramen för den formella behandlingen av planen så har det negligerats. Det är en brist att synpunkterna inte tagits till vara.

På nästa kommunfullmäktige, 15 juni, behandlas Vänsterpartiets motion om att Nacka ska bilda ett kommunalt bostadsbolag som äger och låter bygga hyresbostäder. Vi har krävt det förut och kommer att fortsätta med det tills vi får gehör.

Bostadsbyggandet i Nacka kommun sker inte så som Nackas invånare vill och behöver. Vi politiker i kommunen har alla förutsättningar att styra bostadsbyggandet så att vi både får de bostäder som behövs. Det bästa verktyget är just ett eget bostadsbolag. Det är bara då vi kan försäkra oss om att även personer med låga eller normala inkomster, ungdomar och nyanlända kan få en bostad i Nacka. Marknaden fixar uppenbarligen inte Nackabornas behov av nya bostäder till rimliga priser.

Lisa Rasmussen, V
Gruppledare, ledamot i kommunfullmäktige

Rolf Wasteson, V
Ledamot i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Kopiera länk