Har vi plats för hemlösa?

Under en rad av år,har antalet hemlösa vuxit i antal,vad kan vi göra.

Tidigare i historien, fanns Lugnets industriområde, nuvarande Hammarby Sjöstad. Det var hemvist för allehanda utstötta personer som både frivilligt och ofrivillgt hamnat på kant med samhället och sin hyresvärd. Där utgjorde dessa personer en presumtiv nytta i att för tak över huvudet vakta så inga bröt sig in hos företaget som stod för login. Givetvis skall vi inte acceptera att vi har hemlösa,men efter en psykreform som i hjärtat var väl ment, har resultatet blivit att alldeles för många lämnas vind för våg till en verklighetsfrämmande tillvaro i portuppgångar kulvertar och vad den kan finnas rum någonstans.

Nu när majoriteten i Sthlm äntligen börjar att agera för att åtminstone en grupp skall kunna uppehålla sig vid ett industriområde i Tyresö, så leder det till en debatt om att det är ett sthlm:s problem.Vad skall dessa människor husera i Rålambshovsparken eller vad, kanske på Kungl Djurgården.Alla vill hjälpa, bara dom inte hamnar på våran farstu.Det skulle vara klokt om kommunerna tog ansvar och införde lite av det gamla uttrycket"Solidaritet".För det är FÖR JÄVLIGT att vi skall behöva ha människor liggande lite var stans i våran välfärdsstat.Så Tyrelsö ta det som en humanitär åtgärd inte som ett hot att tillmötesgå dessa människors behov av en något drägligare livssituation än att kastas som "parier"runt från kommun till kommun.Det finns en plats för alla.

Artikeln publicerades av

Arne Arenteg

Nacka

Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
 • Fyra lokalfreningar i samlad trupp p Syninge kursgrd Nacka Vrmd
 • Vr delegation p Storstockholms valkongress! Idag beslutas vilka som str
 • Dagens bsta replik! vrturnu Repost vansterpartieteskilstuna getrepost
 • Tyvrr mste kvllens kaf stllas in pga ofrutsedda hndelser Vi
 • Medlemsmte med Ali Esbati som berttade om Vnsterpartiets budgetsatsningar Hur
 • Vi bjuder p fika och pratar om framtiden! Kaf Papa
 • Inspelningar frn tio utvalda seminarier frn rets Vnsterdagarna finns nu
 • V Nacka p plats p Vnsterdagarna i Malm Aron Etzler
 • Vnsterdagarna r i full gng flj vad som hnder p
 • Filosofen och frfattaren Torbjrn Tnnsj var med oss p vr
 • Repost vansterpartiethbg getrepost